Adana AFAD il Müdürlüğü tarafından TAMP kapsamında düzenlenen masa başı ve saha tatbikatına TRAC Adana şubesi olarak Haberleşme çalışma grubu çözüm ortağı sıfatı ile katıldık.

Tatbikat hazırlıkları bir gün öncesinden çalışma grupları ile tatbikat senaryosunun paylaşılması sonrası duyurulmuş olup; Ertesi gün başlama saatinde AFAD tarafından verilen Acil durum alarmı ile başlamış oldu.

Tüm çalışma grubu yetkilileri ve saha ekipleri Adana AFAD Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğü (AADYM) Afet ve Acil durum Yönetim Merkezinde toplandı ve koordineden sorumlu Vali yardımcısı Sayın Mustafa AYDIN’ın tatbikatı başlatması ile masa başı kısmı icra edildi. Daha sonra tatbikat senaryosu gereği saha operasyonlarına geçilerek AFAD Arama kurtarma ve kamu kurumları Arama Kurtarma ekipleri ile (UMKE) Ulusal medikal kurtarma ekibi, Kızılay, diğer çalışma grubunda görev alan Kamu kurum ve kuruluşlarla haberleşme çalışma grubu destek ortağı sıfatı ile afet haberleşmesini sağlamak için TRAC adana Acil Afet haberleşme ekibi tüm çalışma grupları ekipleri arasında haberleşme koordinasyonunu sağladı.

Tatbikat ekiplerin özverili çalışmaları neticesinde başarı ile tamamlanarak sonlandırıldı ve yapılan değerlendirmede Vali yardımcımız Sayın Mustafa AYDIN tüm çalışma gruplarına teşekkürlerini sundular.

TRAC Adana Şubesi
Afet Acil Haberleşme ekibi